Superbowlaren

Nu är man tillbaka efter en helg i Karlskrona fylld med bowling, fest, finmiddag, bal och fest igen och så lite efterfest på det och sedan såklart en efter-efterfest :)

Det är så ofantligt mycket bilder, de flesta är inte ens mina och många har inte kommit fram på Fejjan än så jag tar det bit för bit - börjar med bowlingen i fredags!

Parrtaj-bowling!


Lustigt att man skulle hitta en gammal Partille-bo nere i Lilla Karlskrona - Camilla, min syster och jag gick i samma grundskola/högstadie, men vi kände inte varandra då. För GO tjej!


Min kommande baldejt som skulle "spöa mig i bowling". He did not I tell ya.


Vill inte ens veta vad vi tjötar om, haha.


SÅ HIMLA STEJLIG!!! Ni vet väl att man ska puta ut med röven riktigt rejält om man ska få till ett bra kast. Strike på den.

Snygg som vanligt, hur lyckas jag liksom bli så perfekt på bild jämt? :)

Imorgon lägger jag upp lite balbilder, stay tuned! Åker också till älskade Göteborg imorgon, har tankat de fyra första Fast & Furious-filmerna, måste tydligen ha sett dem för att vara accepterad som människa.

She's the bawss

Jag vet att jag ofta är efterbliven med att höra nya låtar då jag varken lyssnar på radio eller använder Spotify, och samma är det i detta fall! Har sett att folk lyssnar på den och säger att den är huuur braaa som heeelst men hörde den första gången ikväll i alla fall.

Den är hur som helst - huuur braaa som heeelst.
Finns det liksom ingen gräns på hur bra musik man får lov att göra?


Nu ska jag gå till köket och ta någonting att äta innan jag svälter till döds och sen ska jag måla naglarna så att jag slipper tänka på det och stressa under helgen.

Godnatt!

Självinsikt till fyra kvadrat

Nu har jag bäddat, slängt minsta lilla skräp, ställt allt där det ska vara och plockat in alla kläder i garderoben - städat mitt rum så mycket att jag inte kan göra mer. Och detta på tio minuter vilket är en bekräftelse på hur litet mitt rum är.

Egentligen är det väl inte världens WOW! om storleken på rummet, men det är bara för att jag hade ett så gigantiskt rum hos min moster i Göteborg att jag inte kan låta bli att jämföra hela tiden. Det var absolut omöjligt att hålla det snyggt i det stora rummet, det var kanske 25 kvm och så många ytor att lägga saker på att jag aldrig hade uthålligheten att städa allt under ett och samma tillfälle. I och med att jag hade i princip hela undervåningen för mig själv inklusive kontor, träningsrum, toalett/dusch och tvättstuga så var jag superdupernöjd, men med tanke på hur stökig jag kan vara så är det nog bäst för mig att bo på en mindre yta och ha så få lediga ytor att stöka ner på som möjligt.

I'm just sayin.


Nu ska jag...hmmm...leta efter mina iPhone-hörlurar riktigt j***a grundligt - de bara måste vara härinne på mina 4 kvm. Någonstans. And imma find'em.

Och hör sen!

Tagga inför lördag!

Efter drygt två timmar vart balfrisyren klar, kan säga att det är lite otympligare att göra på sig själv än på någon annan - men det går! Först använde jag volymtången i hela håret vilket tog ca tio minuter, och sedan gick de nästa två timmarna åt till att locka håret (har ganska tjockt hår så det är många slingor att locka...) och fick därmed rätt mycket mjölksyra i armen, haha.



Här ser man hårnålarna rätt så mycket trots att de är bruna, men det kommer jag att vara mer noga med på dagen D. Hoppas bara att jag får till frisyren den dagen också - det är ju ingen garanti, haha!

Håller för övrigt på att gå in klackarna ikväll - de är ganska stela vid tårna så vore bra om kunde mjuka upp dem lite. #FingersCrossedForSmallAmountOfDancing

Dagens mest förvirrade tjej

Det är så roligt att inte ha någonting att göra att jag kissar på mig. Jo jag har någonting att göra, faktiskt ganska mycket. Åker till Karlskrona imorgon för att gå på Försvarsmaktens kadettbal på lördag och bowla med allihopa på fredagkvällen. Kommer hem på söndag, åker till Göteborg på måndag och har ingen aning om jag kommer tillbaka hit till Öland så mycket mer efter det, beroende på hur saker och ting går nsäta vecka i götet.

Blev lite stressad alldeles plötsligt. Ciao ciao!

Man kan inte julgotta sig för tidigt!

DET SPELAR INGEN ROLL ATT DET INTE ENS ÄR DECEMBER ÄN
Suss och jag gör julgodis i alla fall :)

Jag börjar med mozartkulor: nougat, marsipan, konjak och smält choklad.


På spisen står wienernougaten redo: nougat, choklad & rostade mandelflarn


En inblick i hur man gör mozartkulor!


It's a tricky thing!


Suss trixar med något...


... dessa Rocky Roads kanske? Smält choklad, marshmallows, jordnötter och Dumle.


Och jag fortsätter pilla med mitt...


Hmm...kanske hacka i lite polkagrisar i choklad-kolan?


Och några med laktrisgodis på? :)


Medan godisarna gottar sig klara är det middagsdags, minns ni pirogerna jag gjorde för ett tag sedan? Legat och väntat i frysen ett bra tag, but still good as he...aven! :)


Enkelt, enkelt, enkelt!


Klart!




Sedan lite mys med nygjort julgodis, varm Blossa Äpple framför Bolibompa.


Det är inte förbjudet att dregla över julen lite tidigare än andra :)

It never ends...

Lite sovmorgon, fruksot på sängen till nya avsnittet av How I Met Your Mother och nu ska jag skala potatis och slänga in en tvätt i maskinen och sedan ska jag hitta båda mina hörlurar. Ja, det är sant. Samsung-lurarna försvann för typ tio minuter sedan och vägrar komma fram. Det är sanslöst.

Helenas signatur-frukost :) + mangojuice är föör nice!

En liten muffins utan mandel

Fast den var inte så liten trots allt. Suss snodde ihop lite chocolate chip muffins på efterfrågan från småkillarna som varit hemma från skolan idag. Ikväll har hon och jag fortsatt med vårt lilla julpyssel, det är så himla roligt att pyssla! Har man allt material man kan tänkas behöva, något att smaska på och lite go musik i bakgrunden så kan man bli sittande i flera timmar.

Det roliga med mig är att jag är en av dem som aldrig bilr riktigt klar - det finns alltid något att lägga till! Så under dessa två pysseltillfällen har Suss gjort minst tio olika julkort medan jag gjort två sammanlagt - och ingen av dem är riktigt klar än...


Var för övrigt på Kalmar Lasarett i förmiddags för att (för elfte gången) låta någon titta på mina halsmandlar som jag haft problem med sen valborg i år. Äntligen fick jag ett beslut om operation och nu får vi bara se när den ska ske - före eller efter Floridaresan, hoppas att det kommer att vara bestämt inom nästa vecka!

Ser verkligen inte fram emot mitt livs första narkos, operation och de efterföljande dagarna, men nu vill jag bara bli av med eländet så att jag kan andas ordentligt och slippa få recept på menlöst penicellin varannan månad.

Superläskigt och superäntligen säger jag.

Nu ska jag bara vara uppe en stund till och sedan ska jag nana och ta nya tag imorgon - man är verkligen inte sysslolös som arbetslös! Inte i detta huset i alla fall...

Puss & godnatt!



On Top of the World

Åh Trey ♥

Keeps getting better...


Grape-lovva!

Dessa till synes väldigt stora testiklarna är bilden till trots världens godaste vindruvor! De är typ som en kombination mellan gröna och röda vindruvor, jätte (får jag säga tighta?) ...tighta och kärnfria, huuur goda som helst! Vet inte vad de heter men Suss köpte hem dem och jag fick en liten mun-orgasm när jag åt dem.
När jag satte mig vid datorn satt det väl tio stycken på den här kvisten men fram tills jag fått igång camen att ta kort på dem så var det bara två kvar... alltså bevis på hur oemotståndliga de är. Hihi.


Nog snack om vindruvor, vad ska man hitta på ikväll? Jag har ju sökt femtiosjutton bostäder i Göteborg de senaste dagarna så det har jag inte lust på just nu (men kommer förmodligen ta mig en titt och skicka iväg några e-mail ändå) utan ska skypa med min älskling Jasmin som bor i London och sedan ska jag hitta på något annat trevligt, prova balfrisyr inför lördag kanske?

Har aldrig varit med om något liknande!

Har fortfarande inte hittat iPhone-hörlur-fanskapet!!!!! :@

Har verkligen letat överallt, men samtidigt kan jag liksom inte ha gjort det eftersom de bara måste vara här någonstans! Och ingen i familjen har tagit dem för varken de vuxna eller småfisarna använder såna. Jag är verkligen helt förstummad av detta, vågar nästan säga att det är någonting övernaturligt, haha. Förr eller senare kommer jag ju troligtvis snubbla över dem, det kommer bli mycket intressant att få reda på var...


I'm no one without my headphones, som tur är får jag låna papis oanvända sedan han köpte sin Samsung Galaxy S (tur att det inte står på dem)...

Cheesy cake?

Hade ostkaka varit det samma som cheese cake så hade jag inte haft något emot den men nu är det ju tyvärr inte så och jag har lite svårt för ostkakan alltså... Smaken är väl inte illa men det är som med havregrnsgröt - ensam är det ingen höjdare men kombinerat med några andra smaker kan det faktiskt vara helt OK!

Frödinge ostkaka med grädde & hallonsylt, och hemmagjord smoothie

Btw, glömde visa gårdagens lunch :-)



Wonders of the Woods


Här har vi först mr. Hacke utanför köksfönstret! Jobbar sig uppåt...


Efter lite trassel var han herre på täppan och skrämt bort alla småfåglar


Sedan kom de snabbt tillbaka, de är grymma på att hålla utkik


Invigningspartaj på hög nivå


En talgoxe spanar in talgbollen på verandan


Efter lite beräkningar fann de varandra


Min favoritfågel, en trädkrypare!


Svär-morföräldrarnas hus i Småland






På toppen av ett berg...


Lite skit kommer man inte undan


Det fanns underliga växter där alltså, den här har jag aldrig sett förut!


Ett ensamt litet lingon


Så himla ballt med spindelnät - man ser det inte ens! Vattenpärlorna avslöjar...

Fars Dag!

Som sagt så det har varit en riktig familjehelg för min del, och idag var det Fars Dag så vi gick upp tidigt och körde en frukost på sängen, sång och present-show imorse för lilla pappsen.

Papi satte upp ett fågelhus utanför köksfönstret och det finns miljoner fåglar här ute på Öland så efter tio minuter var det smockat med aktivitet där medan vi åt frukost. Vi hade även besök av mr. Hacke, honom visar jag i nästa inlägg ;)



Efter frukost stack vi till svär-morföräldrarna i Småland, åt älg-kalops, glass med bär och gick på skogspromenad, så himla härlig dag!










Lite Bingo kommer man inte undan... ;)

Exclusive supper Saturday

Ugnsgratinerad färsk rödbeta med chevré
på ruccolabädd & timjan/honungskrutonger

Vaniljglass med honungsstekt banan









Och nu något så exklusivt som ostbågar & Coca-Cola () framför brasan och en gosig film på hemmabion.