Tuggummi love 4-ever


Jag sprang just över en gammal bild på mig från när jag gick i typ 8an.
Vilken liten fjårt man var! (Fast jag var typ mobbad).

Men grym på bubblor, i alla fall.

And it's ON

Godkväll. Jag är hemma sjuk, igen. Det är supertrist och rastlöst, men jag får väl ta och skylla mig själv för att jag tog skinnjacka på mig en dag för tidigt.

MEN det är inte vad som rullar i mitt huvud mest av tiden, utan det finns fjorton andra (roligare) saker som fyller mina tankar dessa dagar! Det är lite svårt att hantera när man är sjuk och bara kan vara hemma och inte göra någonting alls i princip men jag kan ju i alla fall berätta vad det gäller.

  1. Först av allt - min pojkvän och jag har ÄNTLIGEN hittat en lägenhet! Vi hittade en tvåa relativt centralt i Göteborg och vi skrev kontrakt i måndags, och det är dessutom ett förstahandskontrakt, hur bra?? Det ska bli så obeskrivligt skönt att för första gången på många år och dagar kunna säga jag ska HEM till MIG.

  2. Jag är såhär nära att få en "högre" tjänst på jobbet vilket betyder att jag lättare kan jobba heltid och utvecklas massive time. Nu har jag inte fått jobbet än men fingers crossed, I hope for the best!

  3. Min diet går kalasbra, jag har minskat 6 cm runt midjan och 6 cm runt magen på bara två veckor. Jag ska hålla på med det här i sammanlagt 2 månader (fram till min födelsedag) så jag hoppas på ännnnu bättre resultat då!

  4. Jag har fått förfrågan om att vara Made of Honor på ett bröllop i sommar!!! Och självklart har jag tackat ja, jag och bruden satt igår och tittade igenom tärne-klänningar och bröllopsdekorationer i flera timmar. Jag älskar bröllop!!!

Nu har jag haft väldigt stressiga dagar den senaste veckan och nu har jag som sagt även gått och blivit sjuk så det har varit mycket slarv med träningen, men ju fler träningsfria dagar jag har desto mer blir jag rastlös och vill bara springa och pumpa sönder saker för att nå mitt mål till sommaren. Inte minst har jag ju ett bröllop att bli fit inför!

Just nu känns allting så bra, eller åtminstone nästan allting; skolan stressar mig lite, det är bara en månad kvar på Matte C-kursen och även om det är skönt att kunna sedan släppa det och fokusera på jobbet så stressar det mig samtidigt eftersom jag inte är säker på om jag pluggar nog att hinna klart till provet. I sure feel the fokin preassure, men jag är för laidback för att göra någonting åt saken. Sparka mig i baken, någon.



Förresten, vad tycks om min "nya" design? Har inte ändrat så mycket mer än headern, för jag minns inte alla koder och tjafs man ska kunna för att ändra utseendet på bloggen. Får nog anställa någon för det. Har heller inte några särskilt nya bilder på mig på headern utan den ena är från i höstas där jag står i en gammal väderkvarn på Öland, och den andra bilden är tagen hos en agentur i Göteborg, bilden är lite mobbad enligt mig själv men jag kände att jag får ha någonting där sålänge i alla fall. Add some spice kinda.


@ work

Ijao jag sitter på jobbet just nu och ringer pensionärer för att bjuda in dem till ett seminarie om finans serverat med lunch och fika.

Och lunch är det enda jag kan tänka på just nu. Var på ett träningspass på Fysiken innan jobbet - Funktionell träning - och fifasen vad det är kul och bra! Instruktören är jättebra, inget sånt nervknippe som brukar finnas på spinningpass som bara tjuter av lycka medan hon ber alla öka motsåndet på sina cyklar, utan en gullig liten tant som gör allt alldeles lagom bra. Och det är ganska tufft också - lagom övningar som man kan justera själv till sin kapacitet. Ska planera in att gå på det varje vecka, två gånger.

Har lunchrast om tjugo minuter, då blir det "koko" som det förmodligen inte stavas men i alla fall uttalas på persiska. Det är en slags omelett med persilja och purjolök bland annat, väldi gooedd! Och så blir det mango till, första gången jag köpt det själv och jag längtar sååå. Tack.

Känner att jag försummar jobbet lite grann nu så ska fortsätta ringa trots att svarsfrekvensen suger för tillfället :)

Bye.

Ormen i trädet

Jag ska erkänna, jag håller på att bli lite galen av min diet. Jag trivs med den, har massa idéer och jag kommer definitivt inte ge upp, men jisses vilket sötsug jag har! Jag har inte problem med att se godsaker omkring mig och se på när andra äter, men hela tiden är jag så sugen bara på att äta en kaka eller chokladbit - någonting man kan tugga på och njuta lite av utan att det ska vara ett äpple eller en morot. Seriously.

Jag var väldigt nära på att äta en 86 %ig chokladbit igår för att Arians mamma försökte övertyga mig om att det var "typ nyttigt" men Arian lyckades ge mig dåligt samvete innan jag ens öppnat den, så jag lät bli. Och mag tycker dessutom inte ens det är särskilt gott över 60 %.


Så länge jag har goda alternativ till det som normala människor äter så går det ingen nöd på mig, men nu är matkassan i princip slut vilket betyder att jag får nöja med det som finns hemma, men när man bor med ett äldre par som hellre ser godisskålen fylld än grönsakshyllan bebodd så förenklar det inte direkt mitt liv.

Såhär hanterade jag den situationen när jag kom hem för en timme sedan:



Ser ni hur svårt jag har det hemma???

För övrigt kom jag på en ny maträtt igår! Min moster+man skulle äta fisk i äggsås med potatis som jag också tycker om väldigt mycket men jag äter varken potatis eller sås, så jag hittade på en egen liten rätt:

  • Skållade två tomater (koka dem hela så att skalet lossnar och man kan ta bort det)
  • Mosade dem ner i en ugnsfastform, krydda med salt, peppar, oregano.
  • Lade på fickblocket, krydda med salt, peppar, vitlökskrydda.
  • Skar små bitar bacon och toppade med dem på fisken.
  • In i ugnen i minst 20 minuter på 175 grader (tiden beror på fiskens storlek)



And it was DELICIOUS!!

Detta var perfekt för en portion och jag blev alldeles lagom mätt. Blodapelsin till efterrätt?



Idag var jag på stan ett tag med A och vi gick till nya Condeco bredvid NK, det var så fint och stort därinne, hur mysigt som helst. Inte det roligaste/lättaste för mig att gå in där dock med tanke på den begränsade mängden jag kan äta/dricka av deras utbud, men det blev en jättegod jordgubbe/mango-smoothie (is, juice, jordgubbe, mango) och Arian är själv ingen stor-fikare så han läskade mig inte allt för mycket som tur är! Den smoothisen kostade 45 kronor vilket klart inte är så farligt när man just är där och har det mysigt men som man funderar över efteråt; skulle jag göra 2 liter sån smoothie hemma skulle det kosta mig 20 spänn. I'm just sayin'.

Men det var så mysigt iaf, älskar att bara gå runt, vara hemma, göra inget, sitta i timmar och bara vara med min pojkvän, jag får aldrig nog!!! ♥


Trevlig påskhelg!

Nu ska jag städa upp lite här hemma sen ska jag åka in till stan en sväng och hänga med ett gott gäng några timmar och se på när de dricker skumpa och äter brie-ost. Ja ä inte bitter.

Nej men for real, jag är jättenöjd med min diet och jag både känner och ser resultat på min kropp och det har bara gått fyra dagar! Och vet/ser någon någon gång något bra recept på sådan mat jag äter (beskrivning två inlägg neråt) så tipsa gärna!!!


Ha en jättetrevlig påsk allesammans!


I changed my mind?

Jordgubbar med grädde & socker?



Nix.

Jordgubbar med kvarg smaksatt som jag blandat med en skvätt Fun Light Kiwi/Green Tea!

Kvällsmat med 0,3% fett och 0% socker ;)



Alright jag hade en liten skvätt lättmjölk (0,5%) i också.

Bästa dieten!

Kan ju nämna att jag börjat med en ny diet! Samtidigt som jag tränar 4-5 gånger i veckan + morgonsmotion så har jag börjat med en mycket begränsande diet och det är så roligt!

Jag äter inte:
Socker, ej heller tillsatt
Pasta, potatis, ris, bröd (vetemjöl)
Mättade fetter - smör, ost, mjölk

Dock är det svårt att vara 100 % eftersom många ämnen finns naturligt i råvaror,
men det jag huvudsakligen äter är:
Kyckling, fisk
Grönsaker, frukt och nötter
Lättmjölk, keso, kvarg
Steker i rapsolja istället för smör

Jag undviker också (så ofta som möjligt) att äta produkter med innehållsförteckning. Varför? Jo, för att oftast innehåller produkten då konstgjorda ämnen, gifter, överflödiga ingredienser (som socker) osv. Så det är bra - även om man inte går på diet - att alltid tänka på att äta så mycket råvaror som möjligt (alltså inte processerat eller behandlat).

Här är några få exempel på vad jag ätit de senaste dagarna:


Välling med müsli och banan. Välling är ingen favorit, det är allmänt
osmakligt, lite värre än havregynsgröt som jag försökt få i mig några
gånger. Dock kan det såklart bli mycket godare med smaksättning!


Lunch på jobbet, en portion: En tomat, en avocado,
ett äpple (royal gala) och en kvarts grillad kyckling.


Mitt kvitto från senaste inköpen!
(Har dock inte ätit den...FYI)



Nu en kluring...detta är min kvällsmat som jag ska äta om en stund.

Hur kan detta gå ihop? Stay tuned...



En ombytlig vecka

Godkväll!



Idag har jag varit hemma hela dagen utan att varken plugga eller jobba, det enda jag gjort är att ha varit på lägenhetsvisning med Arian, men det var inte mycket att ha. Anledningen till att jag varit hemma är dels att jag har haft ont i magen pga en viss vecka i månaden och dels av andra personligare faktorer som påverkat mig under den senaste tiden.

Vaknade 7.30 imorse och gick ut och sprang i 45 minuter i solen och runt en liten damm som finns här i området - det var ett väldigt bra sätt att rensa tankarna på, jag som älskar skogen! Såhär fint var det ♥




Naturlig hinderbana, jag lekte "inte nudda träd". Förlorade..


Det typiska vårtecknet!!!



Som många vet var jag på arbetsintervju igår också! En tjänst som värdinna under Göteborgs största kongress en vecka i maj, så häftigt! Det är företaget Astra Tech (3e största i världen på tand-implantat) som ska ha kongress och det kommer komma 3500 gäster från 40 olika länder. Det var inte direkt någon intervju utan mer en presentation av företaget som anställer (konferans- och kongress-samordnare) och Astra Tech, för vi kommer att behöva vara så många värdinnor att alla vi som kallas in behövs. Det blir riktigt ballt och såhär stilig var jag!


Nu är det då påskhelg och hela min ena släkt ska samlas och mysa i Småland och på Öland under helgen, jag hade så hemskt gärna följt med men det händer för mycket omkring mig just nu att jag behöver koppla av en helg hemma och bara göra det jag behöver ta tag i.
Lite pojkvän och bio, lite tjejmys och lite bara ingenting ♥

Now it's time to get down to some personal business. Ciao bellos.